Als je een auto koopt hoor je daar gelijk een verzekering auto erbij te nemen. Ben jij van plan je eerste auto te kopen en moet je nu alles weten over autoverzekeringen, dan lees je dat in dit artikel. 

Waarom een autoverzekering?

Iedereen in Nederland die een auto heeft is verplicht een autoverzekering te betalen. Dat komt, omdat wanneer je een auto ongeluk hebt of veroorzaakt, je flink moet gaan dokken zonder een verzekering. De nederlandse regering wilt voorkomen dat wij als burgers in de schulden zitten. Daarom is het verplicht om een autoverzekering te nemen, omdat auto’s ons nummer een vervoermiddel zijn. Voor deze regel is er echter een uitzondering. Auto’s die boven een bepaald bouwjaar zijn worden vrijgesteld van deze verzekering. Dit heeft of te maken met dat de auto weinig waard is, of dat de auto zo oud is dat het moeilijk is om onderdelen te vinden. 

Hoe werkt een autoverzekering

Een autoverzekering werkt net zoals alle andere verzekering. De premiebetalers betalen met zijn alle de premies die samengevoegd worden. Wanneer een van de premiebetalers de autoverzekering nodig hebt wordt de verzekering uitgekeerd. Hoe je verzekering in elkaar zit hangt af van verschillende factoren. Zo betaal je een hogere premie als je in een wijk woont waar vaak een ongeluk gebeurd of betaal je een hoge of lage premie op basis van het soort auto dat je hebt en je betaalt zelfs een hogere premie als je vaker verongelukt of een beginnend rijder bent. 

Verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Zoals boven genoemd hangt het allemaal af van de situatie waar je in zit, maar ook wat je zelf nodig denkt te hebben. Zo kan je WA verzekerd worden, waarbij je wettelijk aansprakelijkheid hebt of WA+ die extra voordelen geeft. Ook kan je een all risk autoverzekering nemen, waardoor je voor alles verzekerd bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *