Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen en of crediteuren. Dit doe je door verscheidene redenen. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen of je wilt een verbouwing financieren. Voor iedereen is de reden anders, maar zijn de regels hetzelfde. Daarom leer je in dit artikel over leningen en een persoonlijke lening nemen. Wil je meer informatie? Ga dan naar https://www.rente.nl/ voor advies op maat.

Geld lenen betekent ook betalen

Let op dat als je geld leent je ook geld betaalt. Dit heet rente. Wanneer je een x bedrag leent bij een geldschieter moet je ook een x percentage over het bedrag bijbetalen. Hierdoor kan het zijn dat je niet 2000 euro terug betaald (het bedrag dat je hebt geleend), maar 2200, omdat je 10% rente bijbetaald. Dit zijn de kosten van het lenen van geld.

Wat komt er bij lenen kijken?

Er komt veel kijken als het om geld lenen gaat. Allereerst wordt je situatie geanalyseerd. Je lening zal namelijk afhankelijk zijn hiervan. Is je salaris 2000 euro? Dan kan je minder lenen als iemand met een salaris van 3000 euro. Heb je al een lening lopen? Dan zal je waarschijnlijk minder of niet kunnen lenen dit keer. Heb je een huis of geen huis? Dit zijn allemaal factoren die bepalen hoeveel geld je echt kan lenen.

Een persoonlijke lening is een lening waar je een van tevoren vastgesteld bedrag leent. Wanneer je deze lening afsluit staat de rente en looptijd vast en is het niet mogelijk dit aan te passen. Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening , omdat je weet waar je aan toe bent. De rente staat daarnaast ook vast, hierdoor kan je niet onverhoopt een hogere rente krijgen doordat de marktrente stijgt. Echter als de marktrente daalt kan je hier ook niet van meegenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *