wat is een featured snippet

Wat is een featured snippet? Met een featured snippet bedoelt men een positie in Google waarin een antwoord wordt gegeven op een specifieke vraag. Om deze reden worden featured snippets ook wel ‘answer boxes’ genoemd.

Een featured snippet staat meestal bovenaan in de zoekresultaten van Google. Google wilt hiermee bereiken dat gebruikers van Google antwoorden op bepaalde vragen snel kunnen vinden. Dit verbetert namelijk de gebruikservaring van de gebruikers. Google wilt immers de grootste en beste zoekmachine van de wereld zijn en blijven. Daarom blijven zij altijd nieuwe functies en updates toevoegen.

Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag ‘wat is een featured snippet’, vraag je jezelf misschien af of jij hier dan geen profijt uit kunt halen. Naast Google en de gebruikers van de zoekmachine kun jij zelf ook profiteren van featured snippets. Als jij namelijk een website, webshop of blog hebt, dan kunnen featured snippets ervoor zorgen dat je blogposts en producten meer opvallen in Google. Het kan dus zeker het overwegen waard zijn aan de slag te gaan met featured snippets. Hieronder vertel ik je er alles over wat je moet weten.

wat is een featured snippet

De voordelen van de featured snippets voor website-eigenaren

Het kan dus voordelig zijn om aan de gang te gaan met featured snippets. Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken. Na het bekijken van de onderstaande voordelen kun je er zelf mee aan de slag en het toepassen voor je eigen bedrijf.

Aangezien featured snippets gepaard gaan met de hoogste plekken in de zoekresultaten van Google, kun je erg veel bezoekers op je website krijgen als je deze plekken weet te bemachtigen. Featured snippets zijn namelijk extra opvallend, bijvoorbeeld door hun grotere plek en bijgevoegde afbeelding. Ook maakt een featured snippet de gebruiker nieuwsgierig naar de dieperliggende gedachtes achter het antwoord. Dankzij deze voordelen wordt de kans groter dat mensen zullen klikken naar jouw website. Je kunt dan ook meer opvallen dan je concurrenten doen in Google.

Aangezien er steeds meer vragen worden ingetypt en worden ingesproken in Google, is het goed om je te focussen op het maken van content waarin antwoorden op vragen worden toegelicht. Daarbij maak je dus ook sneller kans dat je wordt opgenomen in de zoekresultaten als een featured snippet.

Dit waren alle voordelen van featured snippets. Laat een reactie achter als je nog vragen hebt over ‘wat is een featured snippet’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *