Met alle verschillende soorten kledingstukken die er bestaan, is er een ontwikkeling ontstaan in de afgelopen eeuwen, waarbij alle kledingstukken de wereld over zijn gegaan. Hierdoor is het niet meer zo dat bepaalde kledingstukken beperkt zijn tot bepaalde landen of nationaliteiten. Het is vrijwel veranderd in een globaal fenomeen. Dit heeft het aanbod enorm doen groeien en zo zijn er ook enorm veel nieuwe namen bijgekomen van kledingstukken. De flat cap is er daar een van. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en vraag je je af wat het is. De kans is echter groot dat je deze met regelmaat voorbij hebt zien komen, zonder te weten hoe ze heten.

Hoe ziet een flat cap eruit?

Een flat cap heeft, zoals de naam doet vermoeden, een vrij platte uitstraling. De bovenkant ervan kan hard zijn, maar kan ook zacht genoeg zijn dat je deze in je zak kunt stoppen. Het is in principe net hard genoeg om z’n eigen vorm te kunnen behouden onder normale omstandigheden. De flat cap heeft een klep die vrijwel niet uitsteekt, het is vaak ook zo dat de klep en de ronding van de pet op gelijke afstand van het hoofd zitten, bij sommige ontwerpen is het zelfs erin verwerkt, waardoor het lijkt dat er geen klep is.

Waar komt de flat cap vandaan?

Het wordt ook weleens de platte pet genoemd, of de Engelse pet. Het zal je dus niet verbazen dat deze pet uit het Verenigd Koninkrijk komt. Deze pet is in de afgelopen eeuw ontwikkeld door arbeiders van de lagere klassen. Ofja, dit werd toen beschouwd als de lagere klassen, wat in Nederland wordt genoemd: de blauwe boorden. Dit betekent arbeiders die al het zware, lichamelijke werk doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kolenmijnen, havens en dat soort omgevingen. De pet is in de afgelopen jaren enorm populair geworden door de serie Peaky Blinders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *