Er is een tijd geweest dat met een vulpen schrijven een echte luxe was. Niet iedereen had het geld voor zo’n mooie speciale pen met losse inktpatronen. Tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die de voorkeur geven aan deze pen.

Het is ook echt een aparte gewaarwording om je teksten met een vulpen te schrijven. De geur van de inkt die vrijkomt terwijl je aan het schrijven bent ruik je alleen als je bezig bent met een vulpen. Dat maakt deze soort pen zo uniek.

Dit is niet het enige voordeel. Onderzoek heeft uitgewezen dat je door met een vulpen te schrijven je handschrift aanzienlijk verbetert. Dit komt omdat je een stuk rustiger en aandachtiger schrijft. Je kan een vulpen ook veel makkelijker sturen dan een balpen.

Door een slechte pen te gebruiken kan je dus je eigen handschrift verknoeien en dat is natuurlijk meer dan zonde. Door voor een vulpen te kiezen kan je langer door blijven schrijven. Ook worden je spieren hierdoor een stuk minder belast.

Diverse merken vulpennen

Vulpennen kan je in een groot aantal winkels en ook online kopen. Ze zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. Toch zijn er maar vier merken die er echt uitspringen omdat hun pennen van een uitstekende kwaliteit zijn. Hierbij gaat het om de Parker, MontBlanc, Waterman en Cross vulpen.

Deze vulpen van het bekende merk Cross onderscheidt zich van andere merken omdat er bij het maken van deze pen gelet is op de kleinste details. Ten eerste is het uiterlijk van de pen uitzonderlijk mooi. Op de afwerking valt ook niets aan te merken.

Wat de afmetingen betreft is deze pen van een redelijk groot formaat. Hiermee is hij in principe passend voor iedereen die er de voorkeur aan geeft om met een vulpen te schrijven. De greep op deze pen zorgt voor een goede schrijfhouding.

Vulpennen en de vulling

Voor iedere vulpen heb je natuurlijk de juiste vulling nodig om er goed mee te kunnen schrijven. Als je kiest voor een Parker pen dan kies je natuurlijk voor de juiste vulling Parker vulpen. Zo weet je zeker dat je een passende vulling hebt voor jouw pen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever toch een ander merk vulpen wilt hebben omdat die net wat beter in de hand ligt of dat je het ontwerp net wat mooier vindt. Smaken verschillen en gelukkig heb je wat vulpennen betreft dan ook genoeg te kiezen.

Omdat het tegenwoordig niet meer zo makkelijk is om ergens een goede boekwinkel te vinden waar je kantoorartikelen kan kopen, kiezen we er in de meeste gevallen voor om onze artikelen online te bestellen. Dit is ook een goede optie als je besluit om een Parker aan te schaffen of een Montblanc pen bestellen.

Door online een nieuwe vulpen te kiezen heb je een grote keuze. En het bespaart je ook nog eens veel tijd want je hoeft er geen hele middag voor naar de stad te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *