Vacatures elektrotechniek mbo; hier kun je aan denken

Als proactieve, zelfstandige net afgestudeerde mbo’er zoek jij een baan in de elektrotechniek. Of je zoekt een andere baan op mbo niveau. Welke eigenschappen heb je nodig en welke banen zijn er?

Welke vacatures elektrotechniek mbo zijn er?

Er zijn een aantal opties zodra je een mbo opleiding gevolgd hebt. Veel functies hebben te maken met onderhoud, reparatie, installatie en het verhelpen van storingen. Gepland onderhoud voer je uit met behulp van een checklist en vindt periodiek plaats. Maar klachten en storingen laten zich niet plannen. Zodra er een melding binnenkomt probeer jij zo snel als mogelijk de situatie op te lossen. Jouw klant wil zo snel mogelijk, de best mogelijke oplossing. Als installateur of monteur werk je bij particulieren in huis, maar ook bij bedrijven.

Proactief en zelfstandig zijn

Een proactieve houding, dus vooruit denken, zorgt ervoor dat jij erger voorkomt. Zodra je kleine afwijkingen ziet reageer jij al. Dit voorkomt grotere schade op de lange termijn. Uiteindelijk bespaart dit jouw klant een hoop geld. Je bent vaak alleen op pad als monteur of installateur. Jouw collega’s staan voor je klaar en zijn een druk op de knop van je verwijderd. Met je bus ga je op pad en reis je van klant naar klant. Je brengt aardig wat tijd door op het asfalt.  

Klantvriendelijkheid

De naam van je baas staat op de bus en het visitekaartje. Maar jij bent de monteur die aan huis komt. Jij representeert op dat moment het bedrijf. En je wil natuurlijk een goede indruk achterlaten. Jij werkt netjes, snel, zorgvuldig en praat met je klant over mogelijke problemen. Als er extra kosten gemaakt moeten worden leg jij dit duidelijk en helder uit. Ook als jouw klant geen verstand heeft van elektrotechniek.

Opleidingsrichtingen

Er zijn verschillende vooropleidingen die passen bij bovengenoemde functies. Zoals werktuigbouwkunde, mechatronica of elektrotechniek. Er wordt gevraagd om een mbo 3 of mbo 4 opleiding in deze vakgebieden. Verschillende mbo’s en roc’s bieden verschillende opleidingen aan. Het verschil kan ook alleen in de naam zitten en minder in de inhoud.

Als mbo’er aan het werk

Wanneer je geïnteresseerd bent in elektrotechniek, een technische opleiding hebt gevolgd of wilt wisselen van baan is een vacature in de elektrotechniek iets voor jou. Ben je handig, creatief, vind je technische processen interessant? Kun je zelfstandig werken en heb je een rijbewijs? Dan zou deze branche een prima keuze kunnen zijn.

Bron: vacatures elektrotechniek mbo