Overweeg je jezelf om te scholen? Het kan natuurlijk zijn dat je je niet meer op je plek voelt bij je huidige baan. Van baan wisselen is dan een optie, maar wellicht is het zo dat je toe bent aan iets heel anders. Hoe kun je dat dan het beste aanpakken? Hieronder vind je wat handige tips om jezelf om te laten scholen.

Leer jezelf kennen

Wie ben jij eigenlijk en wat kun je? Online zijn een heleboel gratis tests te vinden waarmee je meer te weten komt over jezelf. Misschien weet je al precies wat je wilt gaan doen, maar het kan ook zo zijn dat je nog zoekende bent. In dat laatste geval kunnen deze online tests goed van pas komen. Ook is het vaak handig om aan anderen mensen te vragen hoe zij erover denken. Wat zien zij jou doen en wat zijn jouw belangrijkste kwaliteiten volgens hen?

Doe uitgebreid onderzoek

Voordat je heel veel tijd kwijt bent aan een opleiding waar je uiteindelijk toch niets mee wilt gaan doen, is het goed om op onderzoek uit te gaan. Neem de tijd om erachter te komen waar je in wilt investeren en of dit wel past bij wat je wilt gaan doen. Heeft de door jou gekozen opleiding wel toekomstperspectief? Hoe zit het over een aantal jaar, zal hier dan nog steeds werk in te krijgen zijn? Verdiep je in wat er mogelijk is. 

Wil je in de financiën gaan werken? Kijk dan waar je na je opleiding terecht kunt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze website. Zie je jezelf werken bij een bureau als Credifin Nederland?

Onderschat jezelf niet

Ook als je al wat ouder bent, kun je vaak prima nog aan een baan komen. Ben je 50 maar vind je het eigenlijk te laat om je om te scholen? Denk dan na over wat er gebeurt als je je huidige functie uit blijft voeren. Waarschijnlijk is dat niet hetgeen waar je gelukkig van wordt. Doe dus gewoon eens gek en schrijf je in voor die opleiding die jou zo aanspreekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *