Schuldsanering aanvragen

      Geen reacties op Schuldsanering aanvragen

Wanneer je jouw lopende rekeningen niet meer op tijd kunt betalen en verplichting richting schuldeisers niet kunt waarmaken is schuldsanering aanvragen een aan te raden stap. In dit traject zorgt men ervoor dat jouw financiële situatie op een stabiel punt komt en tegelijk zullen langlopende schulden worden afgelost binnen een periode van drie tot vijf jaar. Jaarlijks zijn toch nog veel mensen aangewezen op dit proces, maar op de lange termijn is het een belangrijke investering om uit de schulden te komen. Wat betekent schuldsanering aanvragen voor jou?

De voorwaarden van schuldsanering
Schuldsanering kan op diverse manieren worden aangevraagd, onder andere bij Oxyz. Het is prettig om een externe partner te hebben die je bijstaat voorafgaand aan tijdens het proces van schuldsanering, want zij helpen je de juiste keuzes te maken als het gaat om de eigen financiën én zijn bekend met de betalingsregelingen die zullen moeten worden afgesproken met de schuldeisers. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

  • Je mag geen nieuwe schulden maken gedurende de schuldsanering
  • Additionele inkomsten uit teruggave belasting of vakantiegeld worden geïnvesteerd in de aflossing van schulden
  • Ingrepen in huidige inkomsten en uitgaven
  • Je hebt een sollicitatieplicht

Tot slot kan de schuldsanering op twee manieren worden gestart; binnen de minnelijke en de wettelijke regeling. Oxyz zal als jouw partner aandringen op meer redelijke betalingsregelingen bij de schuldeiser die hier vrijwillig mee kan instemmen. Zo niet, dan volgt een gang naar de rechtbank en kiest men voor de wettelijke regeling. De rechtbank bepaalt dan hoeveel geld op maandelijkse basis wordt geïnvesteerd in aflossingen.