Ripple kopen: dit moet je weten

      Geen reacties op Ripple kopen: dit moet je weten

Heb je wel eens gehoord van Ripple? Dan ben je ongetwijfeld enigszins betrokken bij de wereld van crypto financiën. Ripple kopen wordt steeds populairder. In principe is Ripple hetzelfde als bitcoin: een cryptovaluta waar men in kan handelen en transacties in kan uitvoeren. Ripple is veranderd in een van de grote spelers op de markt. 

diverse bitcoin munten

Beleggen in Ripple

Steeds meer beleggers kopen Ripple. Of eigenlijk moeten we zeggen: ze kopen XRP. Dit is de cryptovaluta die bij het bedrijf Ripple hoort. De populariteit van Ripple heeft met een aantal factoren te maken. allereerst zijn er steeds meer banken die gebruik maken of gaan maken van Ripple. Dat maakt het een interessante valuta voor investeerders die voorheen misschien helemaal niet bezig waren met cryptogeld en de crypto financiën. Hetzelfde geldt voor andere financiële instellingen die gebruik maken van de Ripple software.

Grootste concurrent

De grootste concurrent van Ripple op dit moment is het SWIFT-netwerk. Veel mensen beschouwen dit echter als controversieel en onbetrouwbaar. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan de vooralsnog rooskleurige toekomst voor Ripple. Gaat Ripple de grote nieuwe speler op de markt worden? We zullen het moeten afwachten. 

cryptomunten

XRP kopen en verkopen

Om te kunnen handelen in XRP, de cryptovaluta van Ripple, is het wel belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Je kunt in een handomdraai online met iDeal jouw XRP kopen, maar dan? Je moet weten wat er daarna moet gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld via een handelsplatform als Bitvavo je aangekochte XRP ook nog veilig opslaan en gemakkelijk verhandelen. Vooral voor beginnende handelaren kan dit praktisch zijn.