outplacement

Wanneer we het hebben over outplacement, dan hebben we het over een traject waar je als werknemer doorheen gaat op zoek naar een nieuwe werkgever. Bij dit traject zul je als werknemer worden bijgestaan door één of meerdere professionele en kundige loopbaanbegeleiders. Met deze hulp heeft men namelijk de grootste kans om een goede nieuwe baan te vinden waar je je hopelijk weer voor een lange tijd thuis zult voelen.

Meestal is outplacement het gevolg van een vastgelopen arbeidsrelatie met een werkgever. Ook kan het zijn dat je om welke reden dan ook gedwongen wordt ontslagen, zonder dat je daar echt schuldig aan bent. Aangezien een werkgever met een gedwongen ontslag niet zomaar weg kan komen – zeker als je in het bezit bent of was van een vast contract – is outplacement als compensatie een goede oplossing. De andere optie zou zijn om een geldbedrag overeen te komen. Hieronder lees je waarom outplacement voor de meeste mensen toch echt een betere keuze is.

outplacement

De voordelen van outplacement op een rijtje

In vergelijking met andere mogelijke tegemoetkomingen van je werkgever (met name geld) biedt outplacement de volgende voordelen:

  • Door een goed begeleid outplacementtraject te volgen maak je de kans op het snel vinden van een goede baan zo groot mogelijk. Op lange termijn heb je daar meer plezier van dan van wat geld.
  • Mensen die al lang niet meer hebben gesolliciteerd kunnen hierbij vaak wel wat hulp gebruiken. Het voeren van sollicitatiegesprekken is namelijk echt een vak apart. Welnu, met outplacement krijg je deze hulp ook.
  • Met outplacement krijg je hulp met het opstellen van cv’s en sollicitatiebrieven. Hier heb je nog lang profijt van, ook nog ruim na het traject.
  • Als je werkgever je een outplacementtraject aanbiedt, dan vergroot dat de kans dat je op een vredige manier uit elkaar gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *