Wanneer je een groot pand hebt of meerdere goederen of diensten verkoopt, dan is het erg handig om je bezoekers de juiste weg op te sturen. Dit kan op verschillende manier. Dit wordt ook in veel bedrijven en winkels gezien. Zo heb je in supermarkten borden staan met een nummer en de soorten goederen, die in het pad te vinden zijn. Op deze manier is het makkelijker winkelen. Op deze manier kunnen de bezoekers al van verte zien waar zij moeten zijn voor een bepaald product. Een andere manier van bezoekers op locatie navigeren op een professionele manier is het gebruik maken van wayfinding

Wayfinding

Wayfinding is een manier van bezoekers navigeren op locatie. Dit wordt gedaan op een professionele manier. Wayfinding is zowel indoor als outdoor mogelijk. Verder is dit ook voor elke organisatie en winkel van groot belang. Op deze manier kunnen de bezoekers snel en makkelijk de weg vinden op een bepaalde locatie. Wayfinding is niet alleen handig voor bezoekers, maar ook voor medewerkers en leveranciers. Door middel van Wayfinding kunnen deze mensen zonder vertraging op de juiste plekken komen. Dit maakt winkelen of andere activiteiten makkelijker. De Wayfinding is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld onbekend zijn op een bepaalde locatie. 

De juiste Wayfinding voor je bedrijf

Wayfinding kan in allerlei verschillende types. Deze types kunnen aangeschaft worden of ontworpen worden bij vele verschillende bedrijven. Een voorbeeld van zo een bedrijf, die Wayfinding en het ontwerpen van Wayfinding aanbiedt, is Sizo Signs.

Bij het vinden van de juiste Wayfinding voor jouw bedrijf, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo moet je bedenken of je wayfinding indoor of outdoor zou willen hebben. Ook is het mogelijk om een combinatie hiervan te hebben. Ook is het belangrijk om na te denken over het feit of de wayfinding statisch of dynamisch is. Wanneer je veel bezoekers vanuit het buitenland verwacht, dan kun je ervoor kiezen om de wayfinding in meerdere talen beschikbaar te stellen. Verder zul je rekening moeten houden met je doelgroep. Aan de hand van je doelgroep kun je wayfinding hierop afstemmen. Je kunt denken aan verschillende doelgroepen, zoals mensen op leeftijd, kinderen en toeristen. Er zijn uiteraard ook meerdere doelgroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *