Een bedrijfspresentatie kan erg belangrijk zijn wanneer je bijvoorbeeld potentiele klanten wil overhalen. Een andere reden is om juist intern een presentatie te geven wanneer er een nieuwe medewerker is, of wanneer bijvoorbeeld de kwartaalcijfers besproken worden. In ieder geval moet die presentatie overzichtelijk zijn en makkelijk te begrijpen zijn. Hoe je dat realiseert? Met PowerPoint. Hoe dat werkt leggen we je uit. 

PowerPoint Template

Allereerst kies je bij PowerPoint gemakkelijk een template dat aansluit bij het soort presentatie. Geef je een presentatie over kwartaalcijfers? Dan kies je een PowerPoint template uit de categorie cijfers of bedrijf. Daarin kun je op naam van het precieze template zoeken en kiezen welke geschikt is. Het is belangrijk om een geschikt template te kiezen zodat je toehoorders hun aandacht erbij houden. PowerPoint heeft daarom een selectie van meer dan 100 templates waaruit je kan kiezen. Op die manier vind je altijd een PowerPoint template die aansluit bij de soort presentatie die je wil geven. 

Effecten gebruiken

Een manier om de aandacht van je luisteraars vast te houden, is door effecten te gebruiken. Denk er wel heel goed over na of de effecten een toevoeging zijn aan je presentatie of juist afleiden van je presentatie. Wanneer je namelijk te veel effecten gebruikt kan je bedrijfspresentatie onoverzichtelijk worden en afleiden van je doel. Het ziet er daarnaast ook onprofessioneel uit. 

Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld iets unieks als een geluidseffect verwerken in je presentatie. Daarmee verras je je toehoorders en maak je indruk. Het moet uiteraard wel een relevant geluidseffect zijn en niet te hard of te zacht staan. Oefen daarom een paar keer je presentatie om te kijken of alles naar behoren zijn werk doet. 

Koppelen aan andere Officeprogramma’s

Wat heel fijn is aan een presentatie geven met Microsoft PowerPoint is dat je er andere Officeprogramma’s gemakkelijk aan kunt koppelen. Wanneer je bijvoorbeeld cijfers vanuit Excel in je presentatie wil verwerken, heb je hier een gemakkelijke functie voor in PowerPoint. Dan hoef je niet ingewikkeld te werken met screenshots van lage kwaliteit. Dan blijft je presentatie dus professioneel en fijn om naar te kijken. Zeker wanneer je potentiele nieuwe klanten wil binnenhalen is het af te raden om screenshots van lage kwaliteit te gebruiken. Zo kom je niet professioneel over. 

Bedrijfspresentatie laten maken

Wanneer je echt professioneel wil overkomen, kun je het beste een professionele bedrijfspresentatie laten maken. Dan heb je een template van jouw bedrijf waarmee alle bedrijfspresentaties gegeven kunnen worden. In dat standaard template worden een aantal dingen verwerkt:

  • Logo
  • Kleuren van de huisstijl
  • Slogan
  • Lettertype

Door al deze aspecten in je bedrijfspresentatie te verwerken, is het in een blik duidelijk dat het een presentatie van jouw bedrijf is. Dat maakt je presentatie uniek en herkenbaar. Twee belangrijke factoren die bijdragen aan het beter onthouden van jouw presentatie en dat wil je natuurlijk. Ook weet een professional precies welke afbeeldingen een goede visuele ondersteuning bieden voor jouw soort presentaties en gebruiken unieke visuals. Precies wat je wil eigenlijk.