Hier volg je een omscholingstraject

      Geen reacties op Hier volg je een omscholingstraject

Ben je een tijdje uit de running geweest waardoor je moet gaan re-integreren, maar ben je niet meer in staat om terug te gaan naar dezelfde functie als die je hiervoor had? Dan kom je terecht in het zogeheten omscholingstraject. Tijdens de omscholingstrajecten wordt er gekeken naar welke functies je nog wel uit kunt oefenen en wordt je omgeschoold naar deze functie, zodat je wellicht nog steeds bij hetzelfde bedrijf aan de slag kunt blijven, maar op een ander niveau. Was je bijvoorbeeld werkzaam in het bedrijfsleven, dan kun je door middel van de omscholingsopleidingen die Fabius te bieden heeft jezelf omscholen tot een administratieve functie. Hierdoor kun je op je eigen niveau terugkomen op de arbeidsmarkt.

Verschillende trajecten te volgen

Bij Fabius zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen tijdens je omscholingstraject. Zo kun je een opleiding volgen als secretaresse, receptioniste, telefoniste, administratief medewerker of financieel administratief medewerker. Elk van deze opleidingen is perfect geschikt voor re-integratie. Een aantal weken volg je twee dagdelen á drie lesuren per week op een van ruim 50 leslocaties waarvan er altijd wel één in de buurt ligt. De opleidingen zijn volledig gericht op wat er van je gevraagd wordt op de arbeidsmarkt en de lessen zijn specifiek gericht op de functie.

Het omscholingstraject in een sneltreinvaart

Het volgen van een van deze opleidingen versnelt het omscholingstraject waardoor je sneller weer kunt werken.  Je leert tijdens de re-integratielessen hetzelfde als tijdens een gewone opleiding, maar omdat je nu niet één maar twee dagdelen les hebt ben je twee keer zo snel in het bezit van je diploma en kun je dubbel zo snel weer de werkvloer op. Deze versnelling gaat niet ten koste van de waarde van je diploma. Zowel de standaard opleidingen als die in het omscholingstraject zijn op mbo-niveau en bieden je toegang tot de arbeidsmarkt. Dankzij Fabius kun je veel eerder uit de re-integratie en weer volop aan de slag.