Elke onderneming doet aan marketing, en met name online marketing. Dat is ook nodig want anno 2019 worden enorm veel aankopen via het internet gedaan. Of dit nu via een laptop, smartphone of tablet is. Dat maakt dat je website duidelijk moet zijn en er relevante informatie op moet staan. Maar hoe zorg je nu voor goede content marketing? Dat geheim vertellen we je in dit artikel.

Google waardeert gebruiksvriendelijkheid

Ten eerste waardeert Google gebruiksvriendelijkheid enorm en dat zorgt ervoor dat je hoger in de ranking komt te staan. De website waarop je de content plaatst moet dus snel zijn en er verzorgd uitzien. Gebruik daarnaast afbeeldingen met een hoge resolutie. 

In je content marketing moet je er vooral voor zorgen dat je vanuit het perspectief van de klant handelt. Schrijf dus niet om je product of dienst te verkopen, maar beschrijf wat de klantwaarde van je product of dienst is. Wat heeft een klant eraan om jouw product te kopen? Verplaatst je tijdens het schrijven in je doelgroep zodat je zo goed mogelijk een doelgerichte tekst kunt schrijven.

Onderscheid je van de concurrent

Bekijk wat de concurrent schrijft en hoe lang de teksten zijn van de concurrenten die bovenaan in Google staan. Zorg ervoor dat je qua inhoud op zijn minst even volledig een beeld geeft van je product of dienst, maar focus vooral op wat jou onderscheidend maakt. Dat laat de klant zien waarom hij voor jou moet kiezen en niet voor de concurrentie en zorgt voor meer conversies. 

Optimaliseer je website 

In die content marketing is het zoals eerdergenoemd belangrijk je te verplaatsen in de doelgroep. Bedenk daarom op welke manier zij iets invoeren in Google. Jongere mensen gebruiken een aantal korte zoekwoorden, terwijl oudere mensen sneller een hele zin Googelen. Speel daarop in door letterlijke vragen te beantwoorden die de doelgroep stelt. Bijvoorbeeld bij een verhuisbedrijf: Wat kost verhuizen? Daar kun je een mooie pagina voor schrijven waarin je uitlegt wat een verhuizing bij jouw verhuisbedrijf kost. Zo help je de klant en daarom zijn zoekwoorden belangrijk.  

Online marketingbureau

Met die zoekwoorden kan een online marketingbureau je helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van je website, waarbij de ranking in Google als meetbaar resultaat fungeert. Naast content marketing, kunnen zij je vaak helpen met een gehele online marketingstrategie waardoor je conversies de lucht in schieten (als het goed is). Denk hierbij aan:

  • SEO
  • SEA
  • CRO
  • Social media marketing

Goed online marketingbureau

Een goed online marketingbureau zorgt ervoor dat je geld verdient in plaats van het uitgeeft. Wil jij weten of een online marketingbureau goed is? Kies een middelgroot tot klein bureau waar persoonlijke aandacht voor jouw onderneming is en lees reviews in Google. Die zijn het meest eerlijk en op die manier kun je bepalen of het een bureau is die je investering voor je terugverdient en winst voor je realiseert. Daarnaast kun je het best een lokaal online marketingbureau in de arm nemen omdat je daardoor meer in de gelegenheid bent tot besprekingen. 

Bron: DoubleSmart.nl