Fulfilment uitbesteden is het contracteren van een derde partij om bepaalde aspecten van het orderproces te beheren, zoals het aanhouden van voorraden, het verpakken van producten en het verzenden van orders naar klanten. Andere diensten zoals voorraadbeheer, kitting, omgekeerde logistiek en nog veel meer kunnen zinvol zijn om uit te besteden, afhankelijk van jouw behoeften op het gebied van orderafhandeling en welke logistieke partner je ook kiest om mee om te gaan. Hier volgen echter enkele van de voordelen van fulfilment uitbesteden.

Je hebt geen eigen voorraadopslag nodig
Als jouw bedrijf een populair product heeft en je jouw voorraad snel uitbreidt om aan de eisen van de consument te voldoen, bent je vertrouwd met het gevoel van overlopende voorraad, of het nu in jouw huisgarage, kantoor, opslagruimte of ergens anders is. Het is een groot probleem om te hebben, maar het op de proppen komen met oplossingen kan pijn zijn.

Wanneer je jouw orderafhandeling uitbesteedt, kan de derde partij logistieke partner al jouw voorraad voor je bewaren, waardoor je geen leveringen hoeft te ontvangen, de items moet behandelen, alles moet regelen en sorteren. Dit maakt ruimte vrij die anders gebruikt kan worden voor bedrijfsoperaties. Het zou ook een kosteneffectieve optie kunnen zijn.

Houd jouw focus op jouw bedrijf
Ordervervulling en logistiek zijn ongetwijfeld belangrijk voor iedere verkoper, maar ze verbruiken kostbare tijd en energie die beter elders besteed kunnen worden.

Als je verantwoordelijk bent voor de inventaris, het magazijnpersoneel, de verpakking en de selectie, kunt je eenvoudig de groei van jouw bedrijf uit het oog verliezen, de verkoop doen en jouw klantenbestand uitbreiden. Het kan tijd voor je vrijmaken om punten te verbeteren en te creëren, jouw merk te bevorderen, en andere essentiële elementen van jouw e-commerce webwinkel te leiden die je intiem vertrouwd bent met.

Vermijd de moeite van het verpakken en verschepen
Er zijn talloze processen om items effectief aan klanten te leveren; elke stap kan tijdrovend en duur zijn en aanzienlijke kennis van de industrie nodig hebben om goed te kunnen presteren. Het vinden van de juiste maat dozen en beschermende verpakkingsmaterialen, het drukken van etiketten, en het werken met de vervoerder of het magazijnpersoneel, bijvoorbeeld, zijn allen kritiek voor de efficiënte werking van jouw elektronische handel fulfilment en logistiekzaken.

Slechte productverpakking kan leiden tot beschadigde items en ontevreden consumenten. Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheid van grootschalige retourlogistiek. Dit zijn de diensten van een derde partij logistieke partner! Laat de problemen over aan de professionals die op de hoogte zijn van de nieuwste milieuvriendelijke verpakking, de beste methoden om jouw merk op te nemen in alle delen van de scheepvaart, en de meest kosteneffectieve dragers en leveringskeuzes.

Bron: krijgsmanpublicwarehousing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *