Incassobureau

Wil je een incassobureau inschakelen? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Niet elk incassobureau heeft zijn hele werkwijze duidelijk op de website staan en in die gevallen zul je dus zelf even contact op moeten nemen om je vragen te stellen. Wij zetten een aantal punten voor je op een rij.

Een incassobureau inschakelen, wat zijn de kosten?

Incassobureau inschakelenEen belangrijke overweging zijn de kosten. Hoe worden de kosten in rekening gebracht. Per factuur of moet je een abonnement afsluiten om facturen in te kunnen dienen? Of werkt het incassobureau op no cure no pay basis? In het laatste geval betaal je helemaal niets tijdens het minnelijke incassotraject. Buiten de kosten die je maakt, kun je je ook afvragen wat het incassobureau voor je gaat doen. Je kunt verwachten dat een incassobureau dat op basis van no cure no pay werkt, er meer op gebrand is om jouw factuur betaald te krijgen. Want dan krijgt het incassobureau immers ook betaald en is er sprake van een win-win situatie.

Wat zijn de mogelijkheden voor pre-incasso?

IncassoZeker wanneer je klanten consumenten zijn, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle wettelijke eisen die gesteld worden aan een laatste aanmaning. Voldoe je niet aan deze eisen dan heeft een incassotraject ook weinig zin. Sommige incassobureau werken met een pre incassotraject. In dat geval verstuurt het incassobureau de laatste aanmaning. Op die manier voldoet de aanmaning aan alle eisen. Bovendien is het voor de debiteur ook een waarschuwing om nu snel te betalen voordat de incassokosten in rekening worden gebracht.

Hoe kun je de factuur indienen?

Bij sommige incassobureaus kun je de factuur heel eenvoudig online indienen. Je maakt dan een account aan, dient de factuur in en het incassobureau gaat voor je aan de slag. Dat is nog een een makkelijke manier voor een incassobureau inschakelen.