Ben je werkgever en werkt je personeel deels thuis en deels op kantoor, dan doe je er verstandig aan te zorgen dat jouw medewerkers kunnen beschikken over een zit sta bureaus. Een zit sta bureau kopen is de investering waard. Als werkgever is niets doen en het verzuimpercentage op zien lopen in elk geval een stuk duurder. Mensen die hun werk niet doen op een ergonomische werkplek, krijgen vroeg of laat klachten aan de rug, armen en schouders. Medewerkers melden zich ziek en de klachten kunnen erg hardnekkig zijn.

Tot wel acht uur per dag zittend aan het werk

Er zijn best veel mensen die een zittend beroep hebben en soms wel acht of negen uur achtereen zittend hun werk doen. Dit geldt zelfs voor meer dan 50 procent van de beroepsbevolking. Het menselijk lichaam is simpelweg niet gemaakt om zo lang te zitten. Als je dermate lang zittend je werk doet, wordt het lichaam statisch belast. En die belasting zorgt dus voor de klachten aan de genoemde gewrichten. Zo lopen mensen die gedurende langere tijd zitten een behoorlijk risico op dergelijke klachten. Een zit sta bureau kopen is de beste oplossing. 

Bewezen minder klachten met een zit sta bureau

Een zit sta bureau kopen onderbreekt de statische houding, Als je afwisselend zittend en staand je werk doet, wordt de doorbloeding gestimuleerd, en een betere doorbloeding vermindert ook al de kans op serieuze klachten aan nek, schouders en armen. Een zit sta bureau kopen betekent dat je een gevarieerde werkhouding toe kunt passen. Gebruik maken van een dergelijk bureau leidt bewezen tot veel minder klachten. Het is belangrijk aan wisselwerken te doen. Je werkt dus dan weer staand en dan weer zittend. Het is onderzocht dat je beter niet langer dan een uur zittend je werk kunt doen. Aan de andere kant is het ook niet verstandig om langer dan vier uur per werkdag staand aan de slag te gaan. 

Een zit sta bureau kopen met verstelbare hoogte

Het is wel belangrijk het juiste zit sta bureau te kopen. Bij voorkeur koop je een in hoogte verstelbaar zit sta bureau, zodat je het bureau op de voor jou perfecte hoogte af kunt stellen. De bediening is eenvoudig en je kunt van een dergelijk bureau gebruik maken op zowel de flexibele werkplek als op de vaste werkplek. Een zit sta bureau kopen kan tegenwoordig in verschillende uitvoeringen. Zo heb je ook al een in hoogte verstelbaar zit sta hoekbureau. Verder zijn er ook modulaire zit sta tafels beschikbaar tegenwoordig. 

Goed voor je gezondheid

Door gebruik te maken van een zit sta bureau, blijf je gedurende de dag productiever. De doorbloeding is beter en dat is de voornaamste oorzaak dat wanneer je werkt aan een dergelijk bureau minder snel te maken krijgt met allerlei serieuze klachten. Een zit sta bureau kopen is goed voor je gezondheid en door op een afwisselende manier te werken verbrand je ook nog eens meer calorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *