baby billendoekjes

Het is haast niet bij te houden, maar er zijn ongeveer net zoveel merken babydoekjes als schoonmaakmiddelen. Ze zijn verkrijgbaar als milieuvriendelijk, volledig natuurlijk, geparfumeerd of ongeparfumeerd, met of zonder aloë, ronde doosjes, hervulbare doosjes of wegwerpbare reisverpakkingen. Hoewel sommige merken een paar cent per doekje kost, zul je merken hoe bekender het merk en mooier de verpakking hoe hoger de prijs.

Toch zijn al deze argumenten niet direct een reden om de duurste of goedkoopste te kopen. Iedereen weet hoe nuttig baby billendoekjes zijn, sommige van ons hebben geen baby maar toch een voorraad babydoekjes. Gewoon, omdat je ze overal voor kunt gebruiken, dus ook voor eigen gebruik.

baby billendoekjes

Baby billen en uitslag

Baby’s hebben nog een teer huidje en zijn gevoeliger dan volwassenen voor de chemicaliën die in geur- en conserveringsmiddelen zitten. Waar een volwassene totaal geen last van heeft, veroorzaakt bij een baby een pijnlijk luieruitslag. Er zijn fabrikanten van persoonlijke reinigings- en verzorgingsproducten die gebruik maken van grapefruitzaadextract(GZE), omdat het antimicrobacteriële eigenschappen zou hebben.

Toch zijn de meningen daarover verdeeld. Wat wel zo is dat GZE goed is voor de huid, maar geen enkel onderzoek kan aantonen dat het een effectief conserveringsmiddel is. Wel is aangetoond dat de antimicrobacteriële eigenschappen van GZE komt door de extra ingrediënten erin. Uit studie is gebleken dat benzethonium chloride, methylparaben en triclosan wordt aangeduid als GZE-extract. Conclusie: De natuurlijke eigenschappen van GZE zijn helemaal niet zo natuurlijk door de synthetische conserveringsmiddelen die er in zitten.

Waar moet je op letten?

De fabrikant wil zo slim mogelijk verkopen, dus die probeert het op allerlei manieren zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vergeet niet dat babybillen vooral tijdens de eerste maanden zeer gevoelig en kwetsbaar zijn. Probeer dan ook een baby billendoekjes te gebruiken dat geen chemicaliën bevat. Het trieste feit is dat tegenwoordig overal chemicaliën in zit, die een negatief effect op de huid hebben. Lees daarom altijd zorgvuldig de verpakking. En bij gebruik van babydoekjes let dan op:  • Vochtigheidsniveau ‒ Het doekje moet nat genoeg zijn om goed schoon te kunnen maken, maar ook weer niet te nat, zodat de babybillen geïrriteerd raken.

  • Textuur ‒ Het doekje mag geen schurend effect hebben om virale infecties te voorkomen.

  • Geparfumeerd ‒ Een aangename geur terwijl je de billen schoonmaakt. Sommige geurstoffen zijn schadelijk voor de huid, controleer dus goed de informatie op de verpakking.

  • Milieuvriendelijkheid ‒ Wees zelf bewust met het gebruik ervan, sommige zijn snel afbreekbaar, maar dit soort doekjes zijn wel zeldzaam.

Tot slot: Spoel ze niet door de wc, maar gewoon in de vuilnisbak. Ze lossen namelijk niet op zoals wc-papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *