bedrijfsafval

Bedrijfsafval: het komt in elk kantoor voor. De hoeveelheid afval kan echter enorm verschillen per bedrijf. In dit artikel kom je alles te weten over bedrijfsafval en hoe je dat het beste kunt verwerken.

Wat is bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is een verzamelnaam voor al het afval dat binnen een bedrijf geproduceerd wordt. Alle soorten afval vallen hieronder, dus onder andere restafval, papier en karton, PMD en bouwafval. Bij het ene bedrijf is er enorm veel plastic afval dat van de talloze verpakkingen afkomt, terwijl een ander bedrijf een stuk minder plastic afval produceert. Hoe dan ook, geen enkel bedrijf kan om de productie van afval heen. Daarom is het goed om te weten wat je ermee moet doen.

Hoe wordt bedrijfsafval verwerkt?

Waar het huishoudelijk afval door de gemeente wordt opgehaald, zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afval. Je kunt het beste een afvalcontainer huren bij Milieu Service Nederland. Welke container dat is, hangt af van de grootte van je bedrijf. Voor het afvoeren van het afval, is het aan te raden om een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf in te schakelen. Mocht je nu heel weinig bedrijfsafval hebben, bijvoorbeeld omdat je als zzp’er werkt, kun je er voor kiezen om je afval zelf naar de milieustraat te brengen.

Afval scheiden

Als het binnen het bedrijf mogelijk is om afval te scheiden, is dit ook verplicht. Bovendien moet zo veel mogelijk afval worden gerecycled. Aangezien veel bedrijven enorme hoeveelheden afval produceren, kunnen zij dankzij het scheiden een enorme bijdrage leveren aan de circulaire economie. Als het echt niet mogelijk is om afval te scheiden, is dit ook niet verplicht. Wel moet schadelijk afval altijd gescheiden worden aangeboden.

Voordelen van afval scheiden voor jouw bedrijf

Buiten het feit dat het scheiden van afval enorm goed is voor het milieu, is er nog een andere belangrijke reden waarom je zo veel mogelijk afval moet scheiden. Je bedrijf heeft er namelijk ook voordeel van, aangezien het je een hoop kosten kan besparen. Hoe meer je scheidt, hoe minder restafval je hoeft te verwerken. Dit is erg gunstig aangezien restafval de duurste afvalsoort is om af te voeren. Zoek je nog een erkende afvalinzamelaar? Laat je bedrijfsafval ophalen door MilieuServiceNederland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *