Adembescherming voor werk in vervuilde lucht

      Geen reacties op Adembescherming voor werk in vervuilde lucht

Er zijn tal van productieomgevingen waar adembescherming een onmisbaar hulpmiddel is. De lucht in die omgevingen raakt verontreinigd met giftige gassen of stofdeeltjes. Als die worden ingeademd kan dat op de langere termijn voor grote gezondheidsproblemen zorgen. Goede adembescherming helpt dat voorkomen. Bij G4S Safety Solutions zijn bijna alle hulpmiddelen voor adembescherming verkrijgbaar. Dat betreft maskers met luchtcilinders waarmee langere tijd in de vervuilde lucht kan worden gewerkt. Maar er zijn ook maskers met filters, die voldoende bescherming bieden om uit de vervuilde omgeving te ontsnappen. G4S heeft alleen producten van gerenommeerde merken in het assortiment. Want bij adembescherming is kwaliteit van levensbelang.

Adembescherming voor brandweerlieden

In de zware industrie en bij de brandweer worden voor de adembescherming meestal maskers met luchtcilinders gebruikt. Daarmee kunnen de brandweerlieden geruime tijd in een pand met vervuilde lucht blijven en hebben ze voldoende tijd om eventuele slachtoffers te redden. Voor de slachtoffers hebben ze maskers bij zich die het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekken. De slachtoffers kunnen via zo’n masker lucht inademen. De lucht komt langs een aantal filters en wordt voldoende gereinigd om het slachtoffer de kans te geven naar de veilige buitenlucht te vluchten.

Adembescherming bij calamiteiten

Veel van de maskers met reinigende filters behoren tot een vorm van adembescherming die bij calamiteiten wordt gebruikt. Adembescherming waarbij de ingeademde lucht uit een cilinder komt is voor professioneel gebruik. Dan gaat het om adembescherming die met grote regelmaat wordt gebruikt. Dat vereist apparatuur van topkwaliteit, ook als deze al geruime tijd wordt gebruikt. Het is best lastig om daar een goede en veilige keuze in te maken. Als je niet precies weet welke producten het best toepasbaar zijn in jouw situatie kun je daarover advies krijgen bij de klantenservice van G4S Safety Solutions.